Mitt år i militæret!

Tenkte å fortelle litt om mitt år i militæret, da det er sikkert mange som lurer på endel.

Det hele startet med at Zamurai nesten tok livet av meg og jeg mistet synet (historien ligger lengere ned på siden.)
Jeg bestemte meg for at hvis jeg ble 100% igjen skulle jeg leve livet å gjøre det jeg hadde lyst til og ikke bry meg om hva andre mente.

Januar 2012 begynte jeg å trene, jeg løp flere km hver eneste dag og innså at jeg trengte stryke for å klare å komme inn på det jeg ville. Så jeg meldte meg inn på Elixia og skaffet meg personlig trener med navn Svein. Han hadde gode referanser og hadde tidligere trent militær folk og andre på høyt nivå.
 
Spinkel og med lite muskler begynte jeg treningen, den var hard og det eneste jeg tenkte på var at dette skal jeg klare. Jeg skal bli brannkonstabel og bevise at jeg klarer det selv med endel latter fra folk.
Månedene gikk og jeg var kaldt inn til førstegangstjenesten på Madla (Stavanger). Jeg hadde fått beskjed i januar at hvis jeg ikke la på meg nok kg ble jeg sendt hjem igjen. Jeg hadde altfor lav BIM (17,4)
Jeg husker jeg var kjempe nervøs for å bli sendt hjem første uka når alle legesjekkene etc skulle gjennomgås.
Men med god trening og masse mat klarte jeg å legge på med 13 kg på 6 måneder! Jeg bestod alle testene og var klar for å være 8 uker på rekruttskolen.

Rekruttskolen er der de fleste minnene ligger, det var så utrolig gøy,hardt og slitsomt. Jeg fikk masse nye venner og lærte utrolig mye på kort tid. Trente hardt hver dag og stor kosa meg på kaserna sammen med jentene. Rakk ikke å savne de hjemme så mye for gikk i ett fra kl 06.00-20.00 hver dag omtrent.

Husker jeg fikk et skjema om hvilken tjeneste jeg ville ha etter rekrutten, der var så klart brannkonstabel nr 1 og hundefører en sterk nr 2. Deretter kom både Nis,samband og sanitet. Men jeg var klar jeg skulle på brann og redning!
Det ble gjennomført tester og jeg måtte blandt annet løpe 7 km med 18 kg på rygg for å bevise at jeg kunne bli hundefører. dette klarte jeg på tiden 45 min og med svære gnagsår på korsrygg og skuldrer.
Styrketestene ble også gjennomført og jeg klarte de med god margin og kom inn til intervju både på brann og hund.

Tok ca 1 uke å så ble vi alle stilt opp i gangen og fikk høre hvor vi havnet henne. Jeg var så utrolig nervøs, men da jeg hørte Johansen skal på brann og redning...... Gledestårene begynte å renne med en gang.... JEG KLARTE DET!

Tiden var inne for å pakke og ta farvel med Madla og vende nesa mot Rygge hvor flere tester skulle bestås og et 5 ukers hardt kurs skulle gjennomgåes.

DSB test ble gjennomført... temmelig VARMT å gå med brannbekledning på mølle i 11 min og stigning. Deretter phus ups,heng ups og knebøy. Bestått!

Klaustrofobi test, krabbe gjennom smale rom og ikke se noe. Bestått!

Teori og praksis eksamen. Bestått

Kurset var helt fantastisk og gikk så altfor fort. Var også en helt spesiell stilling som skulle utdeles under kurset. Det var brannvern assistent på skolen, her skulle man få delta som instruktør i brann og redning, forberede kurs og jobbe tett sammen med befalet. Vi var 11 stk som søkte og vet dere hva.... JEG FIKK DEN!

Resten av året var helt legendarisk, jeg fikk være med befalet og sivile brannkonstabler på øvelser og lærte masse. Fikk prøve meg som instruktør under de andre kursa og stor koset meg på skolen. Eneste negative var de grønne ukene hvor jeg måtte være i skogen.... hehe jaja det var litt gøy å da, i allefall når jeg tenker tilbake på det.

Takker Thomas,Hageman,Roar,Jørn,Øystein,Lotte,Linn,Stein og resten av go folket for et fantastisk år!

Så fornøyd med å ha på brann bekledning :D

På vei opp til Gaustatoppen, jeg var lagfører

Lesing til exsamen i brann og redning

hehe Felt dag

Brann øvelse

Elvredning

Rappelering ned fra ei bru ca 80 m ned :D

Isklatring, var drit gøy!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tanjur

Tanjur

25, Råde

En sprelsk jente på 25 år som slenger seg på blogg bølgen :) Driver med Hest og elsker selv å trene. Konkurerer innen løping og Triathlon. Vært 1 år i forsvaret, utdanna vekter,brannkonstabel og hestefaglært. Planen er å jobbe fulltid som brannkonstabel med tiden og ta PT utdanning i løpet av 2014. Jobber fordtiden som vekter og innleid brannkonstabel i forsvaret. Har ellers en fantastisk samboer,en hund og 2 hester (kaldblodstravere), bor i Fredriksatd sentrum :)

Kategorier

Arkiv

hits